Jókai bableves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Jókai bableves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tarkabab
10 dkg fehérrépa
5 dkg zeller
1 gerezd fokhagyma
másfél dl tejföl
4 dkg liszt
10 dkg sárgarépa
15 dl víz
½ dl olaj
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított tarkababot a hideg vízben feltesszük főni.

Beletesszük a füstölt csülköt, és takaréklángon főzzük.

Amikor a bab puhulni kezd, hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert. Apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával pirított, zsemleszínű rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, majd tejföllel és hideg vízzel simára keverjük.

Ezzel besűrítjük a levest. Ezután addig főzzük, amíg a bab teljesen megpuhul.

A füstölt csülköt kiemeljük, kisebb darabokra vágjuk, és a húst a levesbe visszatesszük.

A debrecenit kevés olajon ropogósra sütjük, majd a csipetkével együtt ezt is a levesbe tesszük.

A babot is és a füstölt csülköt is áztassuk be előző este. A csülök főzési ideje hosszabb, mint a babé, tehát ne egyszerre tegyük fel főni, hanem a csülköt főzzük egy ideig, amíg félig megpuhul és csak utána tegyük bele a babot. A sózással szintén vigyázzunk mert az igazi füstölt csülök általában sós.
Jókai bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4829 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Konyhai kisokos ,
Konyhai kisokos
(Food Time Kiadó, 2003)

Rohanó életünkben egyre több dolgot kapunk készen. Gyorsétteremben étkezünk, a hipermarketekben szinte mindent megvásárolhatunk, a zsebünkben magunkkal vihetjük az egész irodát, így bárhol és bármikor elérhetők vagyunk a világ... bővebben...
Jókai bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Konyhai kisokos ,
Konyhai kisokos
(Food Time Kiadó, 2003)

Rohanó életünkben egyre több dolgot kapunk készen. Gyorsétteremben étkezünk, a hipermarketekben szinte mindent megvásárolhatunk, a zsebünkben magunkkal vihetjük az egész irodát, így bárhol és bármikor elérhetők vagyunk a világ... bővebben...
tippek, fortélyok