Sólet

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vegyes hús
100 dkg szárazbab
1 fej fokhagyma
30 dkg árpagyöngy
2 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint bors
igény szerint libazsír
ízlés szerint
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

Egyszerre tesszük fel főni a füstölt húst, a babot, a vöröshagymát, a fokhagymát (még apróra sem kell vágni, mert a sok főzés alatt úgyis szétfő), a zsiradékot és a fűszereket. Majd ha már félig megfőtt, hozzáadjuk a gerslit (árpagyöngyöt), és a kevesebb főzést igénylő húsokat (a legjobb, ha marha-, liba- vagy pulykahúst választunk. A lényege a sóletnek, hogy ha megfőtt a bab, kavarjuk jól át, és ízesítsük utána, ha kell. Ha a húsok megpuhultak - vegyük ki, a babot pedig takaréklángon 3-4 órán át sütőben süssük. Az utolsó órára tegyük vissza a húsokat.

A receptből kiderül, hogy a vegyes hús, valamilyen nyers húst jelent. Na mármost, a sólet csak füstölt hússal készülhet, ami természetesen lehet vegyes. Úgymint: füstölt libamell és -comb, füstölt marhaszegy. Amennyiben nem kóser sóletet készítünk, bármilyen füstölt disznóhús is kerülhet bele. Ugyancsak tegyünk bele annyi jól megmosott tojást, ahány személyre a sóletet készítjük. A sólet főzésének lényege, hogy minden hozzávalót egyszerre rakunk össze és alacsony hőmérsékleten, kemencében vagy sütőben, hosszan, akár egy éjszakán keresztül sütjük, füllesztjük.
A közhiedelem szerint a sólet munkaigényes étel. Valójában az egyik legegyszerűbben elkészíthető, ám nehéz étel.
Sólet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1998 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Konyhai kisokos ,
Konyhai kisokos
(Food Time Kiadó, 2003)

Rohanó életünkben egyre több dolgot kapunk készen. Gyorsétteremben étkezünk, a hipermarketekben szinte mindent megvásárolhatunk, a zsebünkben magunkkal vihetjük az egész irodát, így bárhol és bármikor elérhetők vagyunk a világ... bővebben...
Kép nélkül
Sólet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Konyhai kisokos ,
Konyhai kisokos
(Food Time Kiadó, 2003)

Rohanó életünkben egyre több dolgot kapunk készen. Gyorsétteremben étkezünk, a hipermarketekben szinte mindent megvásárolhatunk, a zsebünkben magunkkal vihetjük az egész irodát, így bárhol és bármikor elérhetők vagyunk a világ... bővebben...
recept beküldése