Fekete kagyló kagylótésztával
Conchiglie con Cozze



Elkészítés:
1. A kagylót erőteljesen keféljük le folyó víz alatt; a rosszakat dobjuk el.
2. A vajat vagy margarint forrósítsuk fel egy nagy lábasban, majd kicsit dinszteljük meg benne a megtisztított, megmosott, vékony csíkokra metélt zöldséget (lásd a képen).
3. A sóval eldörzsölt fokhagymát, a fehérbort, a húslevest, a babérlevelet, és a paradicsomot adjuk hozzá, majd az egészet forraljuk fel.
4. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral.
5. Tegyük a kagylót a főzetbe, és addig főzzük, míg ki nem nyílnak.
6. Időközben tisztítsuk meg a fűszernövényeket, mossuk meg és aprítsuk finomra. A főzési idő vége felé adjuk a kagylóhoz, majd 1 citrom levével kicsit savanyítsuk meg.
7. A tésztát sós vízben 10-15 perc alatt főzzük meg és jól csepegtessük le.
8. Rendezzük tányérokra, rakjuk rá a kagylót és tálaljuk.
![]() |