Fekete kagyló kagylótésztával

Conchiglie con Cozze

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fekete kagyló kagylótésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg fekete kagyló
½ csomó szurokfű
½ csomó petrezselyemzöld
4 dl húsleves
2 dl fehérbor
1 kávéskanál
1 csomó újhagyma
1 db karotta
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál vaj
1 csipet kristálycukor
1 db citrom
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A kagylót erőteljesen keféljük le folyó víz alatt; a rosszakat dobjuk el.

2. A vajat vagy margarint forrósítsuk fel egy nagy lábasban, majd kicsit dinszteljük meg benne a megtisztított, megmosott, vékony csíkokra metélt zöldséget (lásd a képen).

3. A sóval eldörzsölt fokhagymát, a fehérbort, a húslevest, a babérlevelet, és a paradicsomot adjuk hozzá, majd az egészet forraljuk fel.

4. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral.

5. Tegyük a kagylót a főzetbe, és addig főzzük, míg ki nem nyílnak.

6. Időközben tisztítsuk meg a fűszernövényeket, mossuk meg és aprítsuk finomra. A főzési idő vége felé adjuk a kagylóhoz, majd 1 citrom levével kicsit savanyítsuk meg.

7. A tésztát sós vízben 10-15 perc alatt főzzük meg és jól csepegtessük le.

8. Rendezzük tányérokra, rakjuk rá a kagylót és tálaljuk.

Fekete kagyló kagylótésztával
Maradék húslevessel vagy húsleveskockával is készíthető.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Fekete kagyló kagylótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1818 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Fekete kagyló kagylótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
google+