Rizzsel töltött zöldség

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizzsel töltött zöldség
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb paradicsom
3 evőkanál mazsola
1 csokor friss bazsalikom
3 evőkanál hámozott mandula
1 kiskanál oregánó
1 db összevágott lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál olaj

Elkészítés:

1. Kiolajozunk egy nagy tűzálló tálat. A sütőt 160 fokra bemelegítjük. A paradicsomok tetejéről egy vékony lapot levágunk, a belsejüket kiszedjük (1. kép), szűrőben lecsepegtetjük, de a levét megőrizzük. A paradicsomokat rácsra borítva megszikkasztjuk. A paprikákat keresztben 2-2 darabba vágjuk, kierezzük, kicsumázzuk. A csücsküket úgy vágjuk le, hogy „talpon" maradjanak (2. kép).

2. A rizst sós vízben megfőzzük és kihűtjük.

3. A hagymát az olajban megfonnyasztjuk, és a fokhagymát meg az oregánót hozzáadva puhára pároljuk. A mandulát és a mazsolát beleforgatjuk (3. kép), 5 percig a tűzön kevergetjük, végül a zöldfűszerekkel ízesítjük.

4. A kivájt paradicsombelsőt és a hagymát a rizzsel összekeverjük, és a paprikákba, illetve a kivájt paradicsomba töltjük. A tölteléket egy kevés lecsepegett paradicsomlével meglocsoljuk (4. kép). A levágott lapot a paradicsomok tetejére fektetjük.

5. Egy kevés olajjal megkenve a megtöltött zöldséget a kikent tűzálló tálba ültetjük, alufóliával letakarjuk, és a forró sütőbe tolva 30 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.

Rizzsel töltött zöldség Rizzsel töltött zöldség Rizzsel töltött zöldség Rizzsel töltött zöldség
Rizzsel töltött zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1784 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
Rizzsel töltött zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
vegetáriánus ételek