Kókuszos rizs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos rizs
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl kókusztej
1 csipet

Elkészítés:

1. A rizst cserép- vagy üvegtálba töltjük, annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és legalább 8 óráig, de még jobb, ha egy éjjelen át áztatjuk. Utána folyó vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.

2. Egy bambuszgőzölőt sütőpapírral kibélelünk. A leszűrt rizst beleterítjük, és a fedőt rátesszük. A gőzölőt forró vízzel félig telt wokba vagy lábasba állítjuk, és a rizst kb. 20 percig így gőzöljük.

3. Ezalatt a kókusztejet nagy serpenyőben melegítjük, és mielőtt felforrna, megsózzuk. Ekkor a rizst is beleöntjük, és villával összekeverjük. Jól záródó fedővel letakarjuk, majd a tűzről lehúzzuk, és addig hagyjuk állni, míg a rizs a tejet magába nem szívta.

4. Ekkor a rizst a párolóba visszakanalazzuk, és újra gőz fölé téve még 10 percig puhítjuk. Azonnal tálaljuk.

A maradék rizs nagyon kiszárad, ezért a legjobb hirtelen átsütni. A rizs maradékát mindig hűtőszekrényben, sosem szobahőmérsékleten tároljuk, mert gyorsan romlik.
Kókuszos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3300 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
Kókuszos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
pinterest