Sajtos rizsgombóc

Suppli al telefono

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sajtos rizsgombóc
Adag: 20 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
1 dl olívaolaj
5 dkg vaj
másfél dl fehérbor
1 kis fej vöröshagyma
1 csipet sáfrány
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A hagymát a vajban megpároljuk, és a rizst beleöntve (1. kép) a tűzön 2-3 percig kevergetjük.

2. A sáfrányt a borban feloldjuk, és a leveskockával ízesített vízzel apránként felengedjük a rizst (2. kép). A következő adag vizet mindig csak akkor öntjük hozzá, amikor az előzőt a rizs már magába szívta. Végül lefedve, kis lángon még 10-15 percig puhítjuk, majd kihűtjük.

3. A reszelt sajtot, a simára kevert tojásokat óvatosan belekeverjük, és utánasózzuk, megborsozzuk. A mozzarellát 20 kicsi kockára vágjuk, és mindegyiket rizsmasszába burkolva gombóccá gömbölygetjük (3. kép).

4. Zsemlemorzsába forgatjuk (4. kép), és 60 percre jégbe hűtjük. Utána kisebb adagokban a forró olajba rakjuk, és körös-körül szép pirosra sütjük.

Sajtos rizsgombóc Sajtos rizsgombóc Sajtos rizsgombóc Sajtos rizsgombóc
A sajtos rizsgombóc (suppli al telefono) olasz neve arra utal, hogy beleharapva az olvadt sajt a telefonzsinórhoz hasonlatos vékony sugárban folyik ki.
Lefedve, megfagyasztva 3 napig eltartható. A forró sütőbe téve 15 perc alatt felfrissíthető.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sajtos rizsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4708 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
Sajtos rizsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
facebook