Egészben sült pisztráng diós mártással



Elkészítés:
1. Az egész pisztrángokat srégen beirdaljuk (1. kép), majd sóval, borssal beszórjuk, a vágatokba zsálya- és bazsalikomlevelet nyomkodunk (2. kép). Pár szál zöldfűszert a halak belsejébe is tehetünk.
2. Egy tepsit jól kiolajozunk, és belefektetjük a befűszerezett pisztrángokat. 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
3. A mártáshoz a forró olívaolajon megfuttatjuk a durvára vágott diót, hozzáadjuk a mustárt és bort (3. kép), majd felforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt (4. kép), sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a sült hal visszamaradt szaftját.
4. Tálaláskor a köretet tányérra halmozzuk, és melléteszünk fél-fél tüllbe kötözött citromot. Melléfektetjük a sült pisztrángot is, és körbelocsoljuk a mártással.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |