Egészben sült pisztráng diós mártással

| Diómártásos pisztráng receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Egészben sült pisztráng diós mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db pisztráng
2 db citrom
1 csokor zsálya
1 csokor vörös bazsalikom
Mártáshoz:
10 dkg dióbél
1 evőkanál mustár
2 dl tejszín
1 dl rozébor
½ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Sütéshez:
1 dl olívaolaj

Elkészítés:

1. Az egész pisztrángokat srégen beirdaljuk (1. kép), majd sóval, borssal beszórjuk, a vágatokba zsálya- és bazsalikomlevelet nyomkodunk (2. kép). Pár szál zöldfűszert a halak belsejébe is tehetünk.

2. Egy tepsit jól kiolajozunk, és belefektetjük a befűszerezett pisztrángokat. 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

3. A mártáshoz a forró olívaolajon megfuttatjuk a durvára vágott diót, hozzáadjuk a mustárt és bort (3. kép), majd felforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt (4. kép), sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a sült hal visszamaradt szaftját.

4. Tálaláskor a köretet tányérra halmozzuk, és melléteszünk fél-fél tüllbe kötözött citromot. Melléfektetjük a sült pisztrángot is, és körbelocsoljuk a mártással.

Egészben sült pisztráng diós mártással Egészben sült pisztráng diós mártással Egészben sült pisztráng diós mártással Egészben sült pisztráng diós mártással
Mivel a halételekhez tálalásnál fehérbort kínálunk, jobb lenne a mártást rosé bor helyett karakteres fehér borral készíteni.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Egészben sült pisztráng diós mártással
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5003 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Egészben sült pisztráng diós mártással
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
ételfotó