Borókás savanyú káposztával töltött csirkemell

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borókás savanyú káposztával töltött csirkemell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál borókabogyó
1 evőkanál paprikakrém
1 csomó zellerzöld
4 adag tócsni
½ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A csirkemellfiléket éles késsel felszúrjuk (1. kép), majd, sóval, borssal fűszerezzük.

2. A levétől kinyomkodott savanyú káposztát durvára tört borókabogyóval és összevágott zellerzölddel fűszerezzük (2. kép), majd a csirkemellekbe töltjük (3. kép). Hústűvel összetűzzük.

3. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és pirosra sütjük benne a töltött csirkemellet (4. kép).

4. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a paprikakrémet, és felforraljuk a zöldséglevessel. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Tálaláskor a frissen sült tócsnikat tányérra rendezzük, körbelocsoljuk a mártással, és ráfektetjük a srégen felszeletelt csirkemellet. Friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

6. Tócsnit kínálunk mellé.

Borókás savanyú káposztával töltött csirkemell Borókás savanyú káposztával töltött csirkemell Borókás savanyú káposztával töltött csirkemell Borókás savanyú káposztával töltött csirkemell
A savanyú káposztát nyersen főzés előtt mindig kóstoljuk meg. Így megállapíthatjuk mennyire savanyú és mennyire sós. Utána hideg vízzel mossuk ki, újra kóstoljuk meg. Ha már jó az íze kezdhetjük a főzést. Ha még mindig savanyúnak találjuk másodszor is mossuk át. Az étel sózásánál mindig vegyük figyelembe a káposzta "sósságát".

Tócsni

Kép nélkül
100 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
szükség szerint olaj

A meghámozott nyers burgonyát lereszeljük, összekeverjük a liszttel, a tojásokkal, a szétnyomott fokhagymával, az apróra vágott sonkával, sóval és borssal.

Sütőlapáttal tenyérnyi szeletekké nyomkodva forró olajban kisütjük. (Olajozott tepsiben egyben is megsüthetjük a sütőben.)

Főzelékkel vagy savanyúsággal nagyon jó.

Borókás savanyú káposztával töltött csirkemell
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4631 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Borókás savanyú káposztával töltött csirkemell
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
vegetáriánus ételek