Húsos tarisznya márványsajttal

Calzone con carne e Gorgonzola

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos tarisznya márványsajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg borjúsült
1 csomó snidling
1 kávéskanál szurokfű
1 kávéskanál kakukkfű
10 dl endívia
10 dkg szőlő
1 fej hagyma
4 db paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Vágjuk kockára a hideg sültet és aprítsuk fel a hagymát.

2. A paradicsomot hámozzuk meg, magvaljuk ki, és ezt is vágjuk kockákra.

3. A szőlőszemeket vágjuk félbe, távolítsuk el a magvakat, tisztítsuk meg, és metéljük csíkokra.

4. A hozzávalókat tegyük egy tálba, óvatosan keverjük össze, majd fűszerezzük kakukkfűvel, szurokfűvel, sóval és borssal.

5. Adjunk hozzá felaprított snidlinget és apró darabokra tördelt sajtot.

6. A kenyértésztát nyújtsuk ki lisztezett deszkán, és vágjuk négyfelé.

7. A tölteléket egyenletesen osszuk szét a tésztán, majd hajtsuk félbe (lásd a képet), és a széleit jól nyomkodjuk össze.

8. Zsírozott tepsin, 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük, azonnal tálaljuk.

Húsos tarisznya márványsajttal

Kenyértészta

Kép nélkül
25 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg kenyérliszt
3 dl víz
1.5 dkg sertészsír
1 kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál
1 evőkanál kristálycukor

1. A lisztet szitáljuk egy tálba (1. kép).

2. Adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot és a köményt (2. kép).

3. Reszeljük bele a sertészsírt (3. kép), majd az egészet keverjük össze.

4. Öntsünk langyos vizet a liszthez (4. kép), majd dagasszunk belőle kemény tésztát.

5. Lefedve, meleg helyen, kb. 30 percig kelesszük (5. kép).

6. Ezután ismét gyúrjuk át alaposan (6. kép), nyújtsuk ki lisztezett deszkán és a további felhasználásig tegyük félre.

Húsos tarisznya márványsajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1373 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Húsos tarisznya márványsajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
szótár