Barnamártás
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
Elkészítés:
A cukrot az olajban kissé megpirítjuk, óvatosan, nehogy leégjen.
A karikára vágott zöldséget, a vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadva tovább sütjük, majd liszttel meghintjük, és kevergetve megpirítjuk.
A paradicsompürével és a borral elkeverjük, és 3-4 percig forraljuk. Ezután vízzel felengedjük, fűszerezzük és mérsékelt lángon sűrűre főzzük. Végül turmixoljuk vagy szitán áttörjük.
A liszttel, az odakozmálás elkerülése érdekében, célszerűbb a mártást a főzés végén besűríteni. Karamellizált cukorral készített barna rántással végezzük el a sűrítést.
Zöldségként sárgarépát, fehérrépát és zellert válasszunk hozzá.