Barnamártás

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szem bors
4 dl víz
2 evőkanál olaj
2 evőkanál kristálycukor
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
2 dl fehérbor

Elkészítés:

A cukrot az olajban kissé megpirítjuk, óvatosan, nehogy leégjen.

A karikára vágott zöldséget, a vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadva tovább sütjük, majd liszttel meghintjük, és kevergetve megpirítjuk.

A paradicsompürével és a borral elkeverjük, és 3-4 percig forraljuk. Ezután vízzel felengedjük, fűszerezzük és mérsékelt lángon sűrűre főzzük. Végül turmixoljuk vagy szitán áttörjük.

A liszttel, az odakozmálás elkerülése érdekében, célszerűbb a mártást a főzés végén besűríteni. Karamellizált cukorral készített barna rántással végezzük el a sűrítést.
Zöldségként sárgarépát, fehérrépát és zellert válasszunk hozzá.
Barnamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel
Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel
(Corvina Kiadó, 2007)

A gasztronómia nagy pillanatait idézem fel ebben a könyvben - részint saját élményeimet elevenítve fel, részint híres, nagy ínyencekét, akik megmutatták, hogyan kell e nagy pillanatokat maradéktalanul kiélvezni... A gasztronómiai... bővebben...
Kép nélkül
Barnamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel
Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel
(Corvina Kiadó, 2007)

A gasztronómia nagy pillanatait idézem fel ebben a könyvben - részint saját élményeimet elevenítve fel, részint híres, nagy ínyencekét, akik megmutatták, hogyan kell e nagy pillanatokat maradéktalanul kiélvezni... A gasztronómiai... bővebben...
lexikon