Pizza favágó módra

Pizza alla Boscaiolo

| , Bel paese sajtos pizza receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Pizza favágó módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg gomba
10 dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg reszelt bel paese sajt
1 csomó snidling
10 szem olívabogyó
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db paprika
1 csipet ételízesítő
10 dkg szalámi
1 kávéskanál szurokfű
1 doboz konzerv tonhal
2 evőkanál margarin
vagy
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1.A vajat vagy margarint forrósítsuk fel, és süssük ki az apró kockákra vágott (bacon vagy kolozsvári) szalonnát.

2.Adjuk hozzá a sóval eldörzsölt fokhagymagerezdeket, a finomra metélt hagymát, és pirítsuk meg.

3.A paradicsomot tegyük a serpenyőbe, majd addig főzzük, míg a folyadék csaknem elpárolog.

4.Ízesítsük szurokfűvel, sóval, borssal, ételízesítővel, és hagyjuk kihűlni.

5.Időközben mossuk meg az apró gombákat, tisztítsunk meg 1-1 piros és zöld, húsos paprikát, és metéljük csíkokra.

6.A borsos szalámit vágjuk csíkokra, a tonhalat csepegtessük le és tépkedjük szét. Az erős paprikát és a töltött olívabogyókat készítsük elő.

7.A tésztát nyújtsuk ki lisztezett deszkán, és osszuk négy pizzaformába.

8.A paradicsomos masszával egyenletesen kenjük meg, a többi hozzávalót pedig osszuk el rajta.

9.200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.

10.A sütés befejezése előtt 5 perccel szórjuk meg a sajttal. 11.Frissen aprított snidlinggel megszórtan tálaljuk.

Kenyértészta

Kép nélkül
25 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg kenyérliszt
3 dl víz
1.5 dkg sertészsír
1 kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál
1 evőkanál kristálycukor

1. A lisztet szitáljuk egy tálba (1. kép).

2. Adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot és a köményt (2. kép).

3. Reszeljük bele a sertészsírt (3. kép), majd az egészet keverjük össze.

4. Öntsünk langyos vizet a liszthez (4. kép), majd dagasszunk belőle kemény tésztát.

5. Lefedve, meleg helyen, kb. 30 percig kelesszük (5. kép).

6. Ezután ismét gyúrjuk át alaposan (6. kép), nyújtsuk ki lisztezett deszkán és a további felhasználásig tegyük félre.

Pizza favágó módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1493 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Pizza favágó módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
cikkek