Sárgarépa-saláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Sárgarépa-saláta
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg Julienre vágott sárgarépa
10 dkg csíkokra vágott alma
Salátaléhez:
1 db citrom leve
ízlés szerint törött bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A friss, zsenge sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, majd finom metéltre vágjuk. Ugyancsak vékonyan felmetéljük a savanykás ízű almát is. A citrommal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral salátaöntetet készítünk, kevés őrölt borsot adunk hozzá, majd belekeverjük a sárgarépát és az almát. Hűtőszekrényben pár órát hűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Kis üvegtányéron adjuk asztalra.

Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtési időt, mely 1-2 óra vagy akár egy éjszaka is lehet.
Sárgarépa-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4530 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Sárgarépa-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
könyvek