Tavaszi rokfortos saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi rokfortos saláta
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomó retek
1 dl kefir
1 csomó újhagyma
1 db keményre főzött tojás
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A fejes salátát többször váltott bő vízben alaposan megmossuk, majd kisebb darabokra tépdessük. A retket és az újhagymát karikára vágjuk, a tojást felszeleteljük, a sonkát pedig vékonyra metéljük. A márványsajtot áttörjük, elkeverjük a kefirrel és sóval, borssal fűszerezzük.

Az így elkészített dressinget a salátára öntjük és hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.

Salátás tányéron, tojáskarikával díszítve adjuk asztalra.

Tavasszal, nyáron könnyű vacsoraként mint önálló fogást is tálalhatjuk, ekkor egy kicsit több sonkát használhatunk hozzá.

Tavaszi rokfortos saláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3229 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Tavaszi rokfortos saláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
lexikon