Zöldbabsaláta szalonnával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldbabsaláta szalonnával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zöld zöldbab
1 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
4 szelet kenyér
1 teáskanál
2 evőkanál ecet
1 db citrom leve
1 teáskanál szurokfű
1 teáskanál borsikafű
másfél dl tejszín
1 dl vörösbor
1 csomó újhagyma
2 fej hagyma
6 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1.A zöldbabot megtisztítjuk, kettévágjuk, és sós vízben 5-10 percig blansírozzuk. Kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.

2. Serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat, kisütjük benne a kis kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a feldarabolt újhagymát, és kis ideig együtt pároljuk. Borral felengedjük, majd tejszínnel besűrítjük, borsikafűvel, szurokfűvel, citromlével, ecettel,sóval borssal, csipetnyi cukorral fűszerezzük, és ráöntjük a salátára.

3. A hámozott, kimagozott és csíkokra vágott paradicsomot a babhoz keverjük, és legalább 60 percig állni hagyjuk.

4.A fehér kenyeret kis kockákra vágjuk, a két evőkanál olajat felforrósítjuk, és a sóval eldörzsölt fokhagymát gyorsan átforgatjuk benne. A felkockázott kenyeret a fokhagymás olajban aranysárgára sütjük, és a finomra aprított petrezselyemmel együtt a salátára szórjuk.

Zöldbabsaláta szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1039 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Zöldbabsaláta szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
bevásárlólista