Karfiolsaláta tojáslikőr öntettel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karfiolsaláta tojáslikőr öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rózsáira bontott karfiol
10 dkg főtt sonka
4 db paradicsom
2 db közepes méretű hagyma
1 és ¼ dl tejföl
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál ecet
1 evőkanál enyhén csípős mustár
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1.A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben 10-15 percig előfőzzük (blansírozzuk),majd kivéve lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A paradicsom héját lehúzzuk, a magvas részt eltávolítjuk, a húsát kis kockákra vágva a karfiolhoz adjuk. A sonkát és a hagymát felaprítjuk, majd az egészet óvatosan elvegyítjük.

2. Az öntethez a tejfölt a majonézzel, ecettel, mustárral és tojáslikőrrel simára keverjük, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A mártást a salátára öntjük, és rögtön tálaljuk.

A megadott mennyiségek fő fogásként tálalt salátákra vonatkoznak.
Előételként széles szájú pezsgőspohárban, közbülső fogásként vagy köretként nagy tányéron, egytálételként üvegtálban tálaljuk.
Karfiolsaláta tojáslikőr öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1505 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Karfiolsaláta tojáslikőr öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
vegetáriánus ételek