Székely lakodalmi tyúkhúsleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Székely lakodalmi tyúkhúsleves
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tyúk
20 dkg zöldborsó
1 db zeller
1 db karalábé
10 dkg gomba
50 dkg sárgarépa
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Levesbetéthez:
2 db tojás
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A megtisztított, megmosott tyúkot hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, a habját leszedjük, sózzuk.

2. A hagymát és a fűszereket zacskóba kötve beletesszük.

3. A zöldségeket hasáb alakúra vágjuk, mikor a leves már 30 percig forrt, beletesszük a zöldséget is.

4. A tyúkot puhára főzzük, beletesszük a felszeletelt gombát, zöldborsót és együtt főzzük tovább.

5. A tojásból és lisztből tésztát gyúrunk, laskát készítünk, amelyet kockákra vágunk. Ezt a tésztát a leszűrt levesben kifőzzük.

6. Tálaláskor a feldarabolt tyúkot és a zöldségeket tálba helyezzük. A szép aranysárga levest finomra vágott petrezselyem zöldjével meghintjük.

A zöldségeket a hagyma és a gomba kivételével, a főzés vége felé célszerű a levesbe adni, mert ekkor nem főnek szét.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Székely lakodalmi tyúkhúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3643 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel
Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel
(Corvina Kiadó, 2007)

A gasztronómia nagy pillanatait idézem fel ebben a könyvben - részint saját élményeimet elevenítve fel, részint híres, nagy ínyencekét, akik megmutatták, hogyan kell e nagy pillanatokat maradéktalanul kiélvezni... A gasztronómiai... bővebben...
Székely lakodalmi tyúkhúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel
Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel
(Corvina Kiadó, 2007)

A gasztronómia nagy pillanatait idézem fel ebben a könyvben - részint saját élményeimet elevenítve fel, részint híres, nagy ínyencekét, akik megmutatták, hogyan kell e nagy pillanatokat maradéktalanul kiélvezni... A gasztronómiai... bővebben...
van itthon