Franciakenyér

Baguette

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Franciakenyér
Eljárások: dagasztás, kelesztés, sütés
Adag: 1 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg finomliszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
5 dl víz
1 doboz joghurt
2 dkg élesztő
3 kávéskanál

Elkészítés:

Az élesztőt, a joghurtot, a langyos vizet, az olajat, a sót és a mézet a finomliszttel keverjük össze. Hagyjuk kb. 60 percen át állni, majd adjuk hozzá a búzalisztet is. Addig dagasszuk, amíg el nem válik a tészta a táltól. Hosszú rúd alakú kiolajozott formában, tetejét bevagdosva kelesszük. Közepes hőmérsékleten 40-50 percig süssük.

Franciakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2296 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
Franciakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
tippek, fortélyok