Bretagne-i pulykamell almaágyon

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bretagne-i pulykamell almaágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg pulykamell
4 db alma
1 evőkanál kukoricacsíra-olaj
2 evőkanál vaj
2 evőkanál mazsola
1 szem szegfűszeg
1 csipet kristálycukor
2 evőkanál balzsamecet
½ teáskanál szárított kakukkfű
vagy
1 evőkanál friss kakukkfű
ízlés szerint cayenni bors
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A húst dörzsöljük be sóval, borssal, fahéjjal és cayennei borssal.

Az olajat forrósítsuk fel, és süssük meg rajta a húst minden oldalán. Vegyük kisebbre a lángot, és adjuk hozzá a vajat és a mazsolát.

A húst 30 percig közepes lángon süssük.

Közben távolítsuk el az almák magházát, és vágjuk szeletekre. a pulykát vegyük ki a serpenyőből, csomagoljuk alufóliába és hagyjuk állni.

Az almát tegyük a hús levéhez, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a szegfűszeget, és állandó kevergetés mellett 3-5 percig pirítsuk. Fontos, hogy az alma még ropogós maradjon. Fűszerezzük, a húst vágjuk szeletekre, és egy tálon az almára helyezve tálaljuk.

A receptben leírtak szerint készítve a hús sütése után nem lesz pecsenyelé, amiben az almát átsütnénk. Sokkal finomabbra süthetjük a száraz pulykamellet, ha a serpenyőben való pár perces elősütés után sütőtálban a sütőben sütjük készre. A vajon és a mazsolán kívül valami folyadékot is "megkíván" ez a hús, hogy porhanyós és ne túl száraz legyen. Mivel "almaágyra" helyezzük tálalásnál, legjobb az almabor, vagy ha nem akarjuk alkohollal készíteni a natúr almalé. Így kapunk egy finom pecsenyelét, ami az almához is jól illik.
Bretagne-i pulykamell almaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2577 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
Bretagne-i pulykamell almaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
pinterest