Négy évszak pizza

Pizza quattro stagioni

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Négy évszak pizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kagylóhús
10 dkg főtt sonka
8 db paradicsom
10 dkg garnélarák
20 dkg scamorza sajt
vagy
4 evőkanál paradicsompüré
vagy
4 evőkanál ketchup
vagy
1 evőkanál szurokfű
1 csésze reszelt parmezán sajt
10 dkg gomba
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nyújtsuk ki az omlós tésztát, és osszuk 4 pizzaformába.

2. Kenjük meg egyenletesen a tésztát paradicsompürével, és szórjuk meg szurokfűvel, valamint a sajttal.

3. Hámozzuk meg a paradicsomot, szeleteljük fel, és borítsuk be vele a tésztát (1. kép).

4. A garnélát, a kagylót és a csíkokra metélt sonkát a szalámival vagy lángolt kolbásszal együtt helyezzük a paradicsom tetejére.

5. A gombát, valamint a megtisztított, csíkokra vágott (fél-fél piros és zöld) paprikákat szintén osszuk el a paradicsomon (2. kép), utána sózzuk, borsozzuk meg.

6. A mozzarellát szeleteljük a tetejére.

7. 200 C-fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük, majd azonnal tálaljuk.

Négy évszak pizza Négy évszak pizza
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Omlós tészta

Kép nélkül
40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1 kávéskanál kristálycukor
2 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál

1. Szitáljuk a lisztet a gyúródeszkára (1. kép).

2. A sütőport, a cukrot és a sót keverjük hozzá (2. kép).

3. A zsiradékot forgácsoljuk a lisztre és adjuk hozzá a tojásokat (3. kép).

4. Kívülről befelé haladva készítsünk belőle kemény tésztát (4. kép).

5. Burkoljuk nedves konyharuhába (5. kép), és pihentessük 60 percet a hűtőszekrényben.

6. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán (6. kép). Zsírozzunk ki egy tepsit és helyezzük bele a tésztát.

Négy évszak pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3050 alkalommal tekintették meg
Janos
2014.05.23 Janos
Nagyon jó !Azzal kezdi,hogy nyujtsuk ki a tésztát!! Milyen tésztát???
Janos
2014.05.23 Janos
Megvan...Omlóstésztát..ahha!!! Köszönöm és el fogom kesziteni!!!:)
szerkesztoseg
2014.06.08 szerkesztoseg
Igen, ilyen esetben, ha linket (kattintható, aláhúzott szövegrészt) találtok a leírásban, akkor az egy a recepthez tartozó alreceptet jelöl, amelyet közvetlenül az adott recept alatt találtok. Így történt ez ebben az esetben is. János, reméljük finom lesz!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Négy évszak pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
vegetáriánus ételek