Vinaigrette-mártás

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Vinaigrette-mártás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 evőkanál salátaolaj
3 teáskanál mustár
2 csomó zöldfűszer
2 teáskanál ecet
1 csipet őrölt bors
1 csipet
2 db tojás
1 fej hagyma
1 teáskanál fehérbor
½ teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Igazán finom vinaigrette-et csak a legjobb minőségű ecettel és olajjal készíthetünk. A mustárt az ecettel és a borral elkeverjük, majd sót, borsot, cukrot adunk hozzá.

2. Lassan belekeverjük a salátaolajat. Meghámozzuk és finomra aprítjuk a hagymát, az ecetes uborkát, és hozzáadjuk a főtt tojásokat.

3. Megmosunk és apróra vágunk 2 csomó tetszés szerinti fűszernövényt. Az összes hozzávalót belekeverjük a salátaöntetbe, és rövid ideig állni hagyjuk.

Ez a mártás mindenféle leveles salátához, illetve a kizárólag növényi hozzávalókból összeállított salátákhoz kitűnően illik.
Vinaigrette-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4627 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Vinaigrette-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
most van szezonja