Vinaigrette-mártás
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 15 perc
kezdőknek
átlagos ár



Adag: 1 adag
Elkészítés:
1. Igazán finom vinaigrette-et csak a legjobb minőségű ecettel és olajjal készíthetünk. A mustárt az ecettel és a borral elkeverjük, majd sót, borsot, cukrot adunk hozzá.
2. Lassan belekeverjük a salátaolajat. Meghámozzuk és finomra aprítjuk a hagymát, az ecetes uborkát, és hozzáadjuk a főtt tojásokat.
3. Megmosunk és apróra vágunk 2 csomó tetszés szerinti fűszernövényt. Az összes hozzávalót belekeverjük a salátaöntetbe, és rövid ideig állni hagyjuk.
Ez a mártás mindenféle leveles salátához, illetve a kizárólag növényi hozzávalókból összeállított salátákhoz kitűnően illik.