Gombás pizza

Pizza ai Funghi

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás pizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg vargánya
15 dkg rókagomba
20 dkg scamorza sajt
vagy
½ csomó petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál
2 evőkanál vaj
½ csomó snidling
4 db paradicsom
10 dkg főtt sonka
1 csipet szerecsendió
10 dkg húsos füstölt szalonna
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és az apróra vagdalt kolozsvári vagy bacon szalonnát süssük ki benne.

2. A sóval eldörzsölt fokhagymagerezdet adjuk hozzá és pirítsuk együtt vele egy kicsit.

3. A hagymát metéljük finomra, adjuk hozzá és dinszteljük üvegesre.

4. A megtisztított gombát, a meghámozott, kimagvalt és kockára vagdalt paradicsomot, valamint a csíkokra metélt sonkát adjuk a szalonnához, jól keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.

5. A felaprított fűszernövényeket keverjük bele, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval.

6. Nyújtsuk ki a tésztát, és osszuk el a 4 pizzaformában.

7. A gombás keveréket kenjük a tésztára, és borítsuk be a szeletekre vágott mozzarellával vagy scamorzával.

8. A 200 C-fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük, majd vegyük ki és azonnal tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Pizzatészta

Kép nélkül
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 teáskanál kristálycukor
1 csapott teáskanál
1.5 dl víz

1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).

2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).

3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).

4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.

Gombás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1643 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Gombás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
cikkek