Lazacrózsa kaviárral töltve

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Lazacrózsa kaviárral töltve
Eszközök: kenőkés, séfkés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl kaviár
2 db főtt garnélarák
6 szelet bagett
1 db citrom
1 ág kapor
ízlés szerint majonéz

Elkészítés:

A bagett-szeletek héját levágjuk és a szeleteket gazdagon megvajazzuk.

A megvajazott kenyérszeletekre ráhelyezzük a hámozott és apróra vágott rákot, majd kaprot, majonézt és 1-1 rózsa alakra formázott lazacszeletkét.

A lazac közepére egy kanál kaviárt teszünk.

A kaporággal és 1-1 citromszelettel körítjük. Egyszerű, igen ízletes előétel.

Száraz fehér újbor megy hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Majonéz

Majonéz
3 db tojás
3.5 dl olaj
1 késhegynyi
3 teáskanál citromlé
1.5 teáskanál mustár
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

A tojások sárgáját, a sót és a mustárt tegyük tálba és habverővel keverjük habosra (1. kép), majd adjuk hozzá a frissen őrölt borsot és a citromlevet (2. kép), utána cseppenként, állandó keverés közben az olajat (3. kép). Amikor az olaj harmadrésze már benne van, a többit vékony sugárban hozzákeverhetjük (4. kép). Fontos, hogy közben is állandóan keverjük! A keverék tetszés szerint ízesíthető.

Salátaöntetként tejszínnel vagy zsírszegény tejföllel hígíthatjuk.

Lazacrózsa kaviárral töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1757 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kép nélkül
Lennart Winlund szakácskönyve
(Tradexport, 1990)

bővebben...
Lazacrózsa kaviárral töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kép nélkül
Lennart Winlund szakácskönyve
(Tradexport, 1990)

bővebben...
twitter