Pizza négyféle sajttal

Négysajtos pizza, Pizza ai Quattro Formaggi

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Pizza négyféle sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
vagy
1 doboz konzerv gomba
25 dkg főtt sonka
20 szem zöld olívabogyó
8 db paradicsom
1 csomó szurokfű
4 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nyújtsuk ki az omlós tésztát, és osszuk el a 4 pizzaformában.

2. A tésztalapokat egyenletesen kenjük meg a paradicsompürével.

3. A paradicsomokat hámozzuk meg, szeleteljük fel és helyezzük a tésztára.

4. A sonkát vágjuk csíkokra, és a szeletelt gombával osszuk el a tésztákon. A zöld olívabogyókat magvaljuk ki, és ezt is helyezzük el. Szórjuk meg sóval, borssal és finomra metélt szurokfűvel.

5. A reszelt sajtféleségek egy-egy negyedrészét szórjuk a pizzák egy-egy negyedrészébe. A 200 C-fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük, majd vegyük ki és azonnal tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Omlós tészta

Kép nélkül
40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1 kávéskanál kristálycukor
2 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál

1. Szitáljuk a lisztet a gyúródeszkára (1. kép).

2. A sütőport, a cukrot és a sót keverjük hozzá (2. kép).

3. A zsiradékot forgácsoljuk a lisztre és adjuk hozzá a tojásokat (3. kép).

4. Kívülről befelé haladva készítsünk belőle kemény tésztát (4. kép).

5. Burkoljuk nedves konyharuhába (5. kép), és pihentessük 60 percet a hűtőszekrényben.

6. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán (6. kép). Zsírozzunk ki egy tepsit és helyezzük bele a tésztát.

Pizza négyféle sajttal
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3611 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Pizza négyféle sajttal
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
most van szezonja