Marseille-i csirke paprikával és paradicsommal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marseille-i csirke paprikával és paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 nagyobb paradicsom
120 dkg csirke
dl olívaolaj
½ teáskanál szárított bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
másfél dl száraz fehérbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Az előkészítés során a paradicsomot megmossuk, rövid időre forró vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját és négyfelé vágjuk; a paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csumáját és vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk, a petrezselymet megmossuk, majd finomra vágjuk, a bazsalikomot szintén megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkét is megmossuk, papírtörölközővel szárazra itatjuk, nyolcfelé vágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük (1. kép).

Ezt követően az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és aranybarnára pirítjuk benne a csirkedarabokat, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paprikát, majd hozzáadjuk a paradicsomot (2. kép) és a csirkedarabokat. Ekkor fokhagymával, bazsalikommal és a petrezselyem felével fűszerezzük és lefedve puhára pároljuk (ha szükséges, egy kevés vízzel felöntjük), végül fehérborral ízesítjük.

A csirkét egy tálon elrendezzük, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk és igen forrón tálaljuk.

Marseille-i csirke paprikával és paradicsommal Marseille-i csirke paprikával és paradicsommal
Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Sültburgonya köret illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Marseille-i csirke paprikával és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6455 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kép nélkül Kukta
Magazin

Marseille-i csirke paprikával és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kép nélkül Kukta
Magazin

szótár