Gyümölcsös rétesbatyu vaníliaöntettel
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
A kockára vágott gyümölcsöket (bármelyik lehet mirelit vagy konzerv is) cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük és összekeverjük a vaníliakrémmel. A réteslapokat olajjal megkenjük, a közepébe helyezzük a tölteléket és batyut formázunk belőle. 180-200 fokos sütőben 5-10 percig sütjük, majd vaníliaöntettel tálaljuk.
A vaníliaporból (pudingpor) "kemény", sűrű pudingot főzzünk, hagyjuk kihűlni. Ha túl lágy eláztatja a tésztát és könnyen kifolyik. Ugyancsak a gyümölcsöket is érdemes lecukrozni a töltés előtt, hogy levüket kiengedjék és ne áztassák el a tésztát.