Sajtos gombóc

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos gombóc
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
55 dkg reszelt sajt
68 ¾ dkg zsemlemorzsa
8 és ¼ dl olaj
41 és ¼ dkg vaj
11 db tojás
3 gramm pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat 2 tojássárgájával simára keverjük.

2. Sóval és pirospaprikával finoman ízesítjük, majd hozzátesszük a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát.

3. Az anyagokat alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából. Megforgatjuk a tojásfehérjében, azután a zsemlemorzsában. Forró olajban kisütjük.

Salátával és tartármártással kínáljuk.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Sajtos gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4159 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sajtos gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
bevásárlólista