Mentás rebarbarazselé

| Rebarbarazselé receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mentás rebarbarazselé
Eszközök: fazék, kés, szűrő, tűzhely
Adag: 1 adag (2 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál apróra vágott, friss menta
1 csokor friss menta
100 dkg rebarbara
130 dkg befőzőcukor
vagy
130 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Éles késsel vágjuk darabokra a rebarbarát, és tegyük egy nagy fazékba.

2. Öntsünk rá éppen annyi vizet, hogy ellepje, majd fedjük le a fazekat és főzzük a rebarbarát puhára. Húzzuk le fazekat a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni.

3. A főtt rebarbarát és a levét öntsük forrázott zselézsákba, amelyet fémmentes, mély tál fölé állítottunk, és hagyjuk egy éjszakán át csepegni.

4. Az átszűrődött levet mérjük befőzőfazékba, és minden 6 dl-hez mérjünk ki 45 dkg cukrot.

5. Tegyük a mentacsokrot a fazékba. Folyamatos keverés mellett forraljuk a dermedéspontig (105 fok), majd szedjük ki a mentacsokrot.

6. Hagyjuk állni 10 percig, keverjük bele a vágott mentát, majd töltsük üvegekbe és zárjuk le.

Ez a recept kiváló példája az öregebb piros vagy zöldszárú rebarbara felhasználásának, amely már túl fás ahhoz, hogy desszert készüljön belőle.
Önmagában is finom, de zsírosabb húsok, például bárány vagy liba mellé is kínálhatjuk.
Mentás rebarbarazselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 119 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Mentás rebarbarazselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
twitter