Lilahagyma-raita

| , Hagymás mártogató receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lilahagyma-raita
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl natúr joghurt
1 nagyobb fej lilahagyma
½ teáskanál kristálycukor
2 evőkanál apróra vágott korianderzöld
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 teáskanál római kömény
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy kis serpenyőt forrósítsunk fel, és süssük benne szárazon a római köményt 1-2 percig, amíg kiadja aromáját és elkezd kipattogzani.

2. Mozsárban enyhén törjük meg a magokat. Úgy is csinálhatjuk, hogy vágódeszkán, nehéz pengéjű kés fokával kissé kilapítjuk, megtörjük őket.

3. Vágjuk finomra a fokhagymát. Távolítsuk el a chili méregerő magjait és a húsát vágjuk finomra. A lilahagymát is vágjuk apróra.

4. A joghurtot öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit és a lilahagymát, továbbá a megtört köménymagokat és a friss koriandert. Keverjük el alaposan az összetevőket.

5. Adjunk hozzá ízlés szerint cukrot és sót. Kanalazzuk át egy kisebb tálba és tálalásig hűtsük le. Tálalás előtt hintsük meg korianderlevelekkel.

A raita hagyományos indiaiételféleség, amit csípős curryhez szokás fogyasztani. Nagyon ízletes papadammal (azaz ropogós indiai kenyérfélével) fogyasztva, mártogatóként is.
Lilahagyma-raita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Lilahagyma-raita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
recept beküldése