Csirke citrommártással

| Csirke citrommártásban receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke citrommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb csirkemellfilé
1 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál kukoricaliszt
1 db kissé felvert tojásfehérje
1 evőkanál száraz sherry
1 teáskanál szezámolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
2 evőkanál frissen préselt/facsart zöldcitromlé
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 dl hideg víz
2 evőkanál kukoricaliszt
3 csapott evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A csirkét tegyük laposabb tálba. Keverjük össze a szezámolajat a sherryvel, és adjunk hozzá fél teáskanál sót és fél teáskanál borsot. Öntsük a csirkére, fedjük le és hagyjuk pácolódni 15 percig.

2. Keverjük össze a tojásfehérjét és a kukoricalisztet. Tegyük a csirkéhez és keverjük el, hogy egyenletesen bevonja.

3. Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben vagy wokban, és süssük a csirkefiléket addig amíg a hús átsül és mindkét oldala aranybarnára pirul.

4. Közben készítsük el a mártást. Az összes hozzávalót tegyük egy lábasba. Adjunk hozzá 1 csapott evőkanál sót.

5. Kis lángon forraljuk fel, és állandóan kevergessük, amíg kisimul, és kissé besűrűsödik.

6. A csirkét vágjuk darabokra és rendezzük el egy előmelegített tálalótálon. A mártást öntsük a csirkére, díszítsük korianderlevelekkel, újhagymával és citromgerezdekkel, majd tálaljuk.

A friss ízű citrommártással kínált szaftos csirkehús biztosan tetszést arat. E kínai jellegű mártás ugyancsak kiváló füstölt fehér húsú halhoz, melyet előzetesen szezámolaj és sherry keverékében pácoltunk.
Csirke citrommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Csirke citrommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj