Burgonyagnocchi gorgonzolával, paradicsomszósszal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyagnocchi gorgonzolával, paradicsomszósszal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg morzsolt gorgonzola sajt
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
6 dkg vaj

Elkészítés:

1. Készítsük el az alreceptben megadott módon a burgonyagnocchit.

2. Olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a paradicsomot, és pároljuk lassú tűzön 15 percig.

3. Olvasszuk fel a gorgonzola sajtot alacsony láng felett.

4. Öntsük hozzá az oolvasztott sajtot a paradicsomhoz.

5. Főzzük ki a gnocchikat egy nagy fazék forró, kissé sós vízben, kis adagokban, amíg a felszínre nem bukkannak.

6. Tegyük a kifőtt gnocchikat a szószos serpenyőbe egy szűrőkanállal. Melegítsük jól össze. Szórjuk meg a parmezán sajttal és forrón tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá. Készen is vásárolhatunk friss burgonyagnocchit, így csak a mártást kell frissen elkészítenünk, s 15-20 perc alatt egy finom fogást tálalhatunk.

Burgonyagnocchi

Kép nélkül
75 dkg burgonya
2 db tojás
30 dkg liszt
igény szerint

1. A burgonyát héjában főzzük sós vízben kb. 25 percig, amíg megpuhul. Csepegtessük le és hámozzuk meg forrón (1. kép).

2. Tegyük a burgonyát tálba, és még melegen törjük simára (2. kép), majd hagyjuk kihűlni, illetve pihenni (kb. 120 percig).

3. Tegyük meglisztezett gyúródeszkára, keverjük hozzá a tojásokat. Jól keverjük el, és adjunk hozzá még annyi lisztet (3. kép), amennyi ahhoz szükséges, hogy lágy, sima, de még kissé ragacsos masszát kapjunk.

4. Szakítsunk le egy darabot a tésztából és nyújtsuk 1 cm átmérőjű, hosszú hengerré (4. kép).

5. Vágjuk 2,5 cm hosszú darabokra. A gnocchi jellemző rovátkáit gnocchivágóval alakíthatjuk ki (5. kép).

6. Forraljunk nagy lábas sós vizet. A gnocchit adagonként kell kifőzni. Óvatosan merítsük az első adag gnocchit (20-24 darab)a forró vízbe. Néhány perc múlva feljönnek a víz felszínére. Hagyjuk körülbelül 1-2 percig még a vízben, majd szűrőkanállal szedjük ki. Tegyük melegített tálra. Ismételjük addig, amíg az összes gnocchi megfő.

Burgonyagnocchi gorgonzolával, paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 168 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Burgonyagnocchi gorgonzolával, paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
twitter