Gado Gado

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gado Gado
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg karfiolrózsa
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldbab
A díszítéshez:
igény szerint zöldhagyma
Az öntethez:
4 dl víz
1 csipet csípős pirospaprika
2 teáskanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej hagyma
10 dkg hámozott földimogyoró
2 evőkanál olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségekeket megtisztítjuk. A káposztát vékonyan felszeletelejük, a babot kisebb darabokra, a répát hasábokra vágjuk.

2. A zöldségeket külön-külön lábosban, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.

3. Az öntethez serpenyőben olajat forrósítunk és a mogyorót 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kiemeljük, itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Robotgépben durvára daráljuk.

4. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a barna cukrot, a csípős pirospaprikát és a sót. Felöntjük a vízzel és felforraljuk.

5. Belekeverjük a földimogyorót. Kis lángon, gyakran kevergetve 4-5 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.

6. A zöldségeket tálra rendezzük és leöntjük a mártással. Zöldhagymával díszítve tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Gado Gado
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 91 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Gado Gado
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
twitter