Gado Gado



Elkészítés:
1. A zöldségekeket megtisztítjuk. A káposztát vékonyan felszeletelejük, a babot kisebb darabokra, a répát hasábokra vágjuk.
2. A zöldségeket külön-külön lábosban, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.
3. Az öntethez serpenyőben olajat forrósítunk és a mogyorót 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kiemeljük, itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Robotgépben durvára daráljuk.
4. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a barna cukrot, a csípős pirospaprikát és a sót. Felöntjük a vízzel és felforraljuk.
5. Belekeverjük a földimogyorót. Kis lángon, gyakran kevergetve 4-5 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
6. A zöldségeket tálra rendezzük és leöntjük a mártással. Zöldhagymával díszítve tálaljuk.