Cappuccino túrótorta



Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Tálban összekeverjük a morzsolt kekszet a durvára vágott dióval, a barnacukorral és a vajjal.
3. A keveréket erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme legyen, majd a sütőbe téve körülbelül 8-10 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
4. A feketekávéban feloldjuk a neszkávét és fahéjjal ízesítjük.
5. Robotgéppel, közepes fokozaton simára keverjük a tejszínkrémsajtot a krémtúróval, a cukorral, a tejföllel, a liszttel és a vaníliakivonattal.
6. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. alacsony fokozaton belekeverjük a kávét is. A krémet a tésztakehelybe simítjuk és 60-70 percig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
7. Hat órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
8. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral és a kévélikőrrel.
9. A tortát kivesszük a formából, és a tetejére halmozzuk a habot, majd egész kávészemekkel díszítjük.