Cappuccino túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cappuccino túrótorta
Adag: 1 tortaforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg édes korpás keksz
5 evőkanál olvasztott vaj
5 dkg barna cukor
7 dkg durvára vágott dióbél
A tetejére:
1 evőkanál kávélikőr
2 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
ízlés szerint kávébab
A töltelékhez:
1 evőkanál instant kávé
40 dkg krémtúró
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
4 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálban összekeverjük a morzsolt kekszet a durvára vágott dióval, a barnacukorral és a vajjal.

3. A keveréket erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme legyen, majd a sütőbe téve körülbelül 8-10 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

4. A feketekávéban feloldjuk a neszkávét és fahéjjal ízesítjük.

5. Robotgéppel, közepes fokozaton simára keverjük a tejszínkrémsajtot a krémtúróval, a cukorral, a tejföllel, a liszttel és a vaníliakivonattal.

6. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. alacsony fokozaton belekeverjük a kávét is. A krémet a tésztakehelybe simítjuk és 60-70 percig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni.

7. Hat órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

8. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral és a kévélikőrrel.

9. A tortát kivesszük a formából, és a tetejére halmozzuk a habot, majd egész kávészemekkel díszítjük.

A tortának pontosan olyan íze van, mint egy csésze habos cappucinónak.
Cappuccino túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 131 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Cappuccino túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
most van szezonja