Spenótos lasagne

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos lasagne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg frissen reszelt fontina sajt
12 lap lasagne
200 dkg spenót
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
5 db tojás
2 és fél dl tejszín
3 dl tej
4 dkg liszt
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
20 dkg vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk a spenótot, alaposan megmossuk, majd sós vízben 5 percig blansírozzuk. Hideg vízzel leöblítjük és jól kinyomkodjuk.

2. A vöröshagymát is megtisztítjuk és apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítása után összezúzzuk.

3. A spenótot és a vöröshagymát a vajban megpároljuk, megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel.

4. Hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerkeveréket, és 2 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojásokat. Sóval és borssal fűszerezzük.

5. Lapos sütőtálba felváltva lasagnelapot, spenótot, valamint paradicsomot és sajtot teszünk. Az utolsó réteg spenót és sajt legyen.

6. 180 fokra előmelegített sütőben, a középső rácson 50 percig sütjük. Tálaláskor a petrezselymet az étel tetejére szórjuk.

Spenótos lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 274 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Spenótos lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
szótár