Szenátortorta

| Szenátortorta receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szenátortorta
Adag: 1 darab (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg ribizlizselé
1 adag főzött sárgakrém
65 dkg mélyhűtött leveles tészta
1 evőkanál gyümölcslikőr
15 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

1. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastgara kinyújtjuk.

2. Három, egyenként 26 cm átmérőjű kört vágunk ki belőle.

3. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. 3 sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

4. A tésztakorongokat a sütőlemezekre fektetjük és villával megszurkáljuk.

5. Mintegy 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

6. A főzött sárgakrémet a gyümölcslikőrrel ízesítjük.

7. Az egyik megsült tésztalapot tálra helyezzük. Megkenjük a krém felével. Rátesszük a középső lapot, megkenjük a maradék krémmel. Rátesszük a harmadik lapot.

8. A torta tetejét és oldalát is megkenjük a megmelegített ribizlizselével. A tetejét és az oldalát is szálasra vágott mandulával tisztítjuk.

Klasszikus francia recept. Desszertként is fogyaszthatjuk vagy délutáni tea, kávé mellé. Csak közvetlenül fogyasztás előtt töltsük meg, különben a tészta elázik.

Ribizlizselé

Ribizlizselé
100 dkg ribizli
5 dl víz

1. Négy félliteres üveget sterilizálunk.

2. A ribizliszemeket lábosba tesszük. Kis lángon felforraljuk és 10 percig főzzük. Szitán átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a héját és a magokat.

3. A folyadékot és a cukrot lábosba tesszük. Kis lángon melegítjük, amíg a cukor elolvad.

4. Állandó keverés mellett 15-20 perc alatt besűrítjük. Langyosra hűtjük.

5. Átkanalazzuk az üvegekbe, a tetejükön 1 cm részt üresen hagyva. Celofánnal lekötjük és rácsavarjuk a tetőt.

6. Áttesszük egy széles fazékba, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.

7. Felforraljuk, 10 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni.

8. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Főzött sárgakrém

Főzött sárgakrém
4 csepp vaníliakivonat
5 dl tej
5 dkg liszt

1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Beleszitáljuk a lisztet is.

2. A tejet felforraljuk a vaníliakivonattal.

3. A forralt tejet belekeverjük a tojáskrémbe.

4. Kis lángon, állandó keverés mellett kissé besűrítjük. Addig főzzük, amíg bevonja egy fémkanál hátát.

Szenátortorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Szenátortorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
cikkek