Burgoszi leves

Leves folyami rákkal és báránnyal, Sopa burgalesa

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgoszi leves
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db folyamirák-farok
40 dkg szeletelt bárányhús
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
10 dl húsleves
1 evőkanál liszt
1 fej finomra aprított vöröshagyma
2 evőkanál sertészsír
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertészsírt felforrósítjuk, és a húscsíkokat jól megpirítjuk benne.

2. A vöröshagymát hozzáadjuk, és üvegesre pároljuk.

3. Liszttel megszórjuk, és a lisztet hagyjuk kissé megpirulni.

4. A húslevest kevergetve hozzáöntjük, felforraljuk, és 15 percig főzzük.

5. Az előzőleg megfőzött és megtisztított rákfarkakat a levesbe tesszük, és átmelegítjük benne, de már nem főzzük.

6. A levest sóval és borssal ízesítjük, tálalás előtt az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Bárányhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg báránycsont
30 dl víz
6 szem bors
1 csokor bouquet garni
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt hagyma

1. A báránycsontokat a hentessel daraboltassuk akkorára, hogy beleférjenek a fazékba. A báránycsontot egy nagy fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és felforraljuk Utána leöntjük róla a vizet, és a csontokat leöblítjük.

2. A csontokat egy másik fazékba tesszük. Hozzáadjuk az elnegyedelt hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát és a szál szárzellert, a bouquet garnit és a borsot. Felöntjük a vízzel.

3. Felforraljuk, majd kisebbre kapcsoljuk a lángot, és 120-180 percig lassan főzzük. Közben időnként lemerjük róla a zsírt és a habot (a legjobb lapos drótszűrővel).

4. A csontokat és a zöldséget finom lyukú szűrővel egy tál fölé emeljük. Kanállal jól kinyomkodjuk, hogy távozzon belőlük a folyadék. Több órára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük róla.

Burgoszi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 175 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Burgoszi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
google+