Cukros csiga

| Fahéjas csiga receptek , Cukros csiga receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cukros csiga
Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
6 dkg olvasztott vaj
¼ teáskanál
30 dkg fehér liszt
1 és ¼ dl langyos tej
1 csomag szárított élesztő
vagy
másfél dkg friss élesztő
ízlés szerint porcukor
A mázhoz:
1 evőkanál tej
A töltelékhez:
6 dkg barna cukor
10 dkg ribizli
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Morzsoljuk az élesztőt a tejbe. 10 percre tegyük félre, amíg felfut.

2. A lisztet, a cukrot és a sót szórjuk tálba. Adjuk hozzá a felfutott élesztőt, az olvasztott vajat és a tojást.

3. Készítsünk közepesen lágy tésztát, ha szükséges, kevés lisztet adjunk még hozzá. A tésztát borítsuk lisztezett gyúródeszkára, és körülbelül 10 perc alatt kézzel vagy robotgép tésztakeverőjével dagasszuk lágy, rugalmas tésztává. Takarjuk le a tálat tiszta konyharuhával, és a tésztát meleg helyen 60-80 percig kelesszük.

4. Vajazzunk ki egy nagy tepsit. Lisztezzük be a kezünket, és a tésztát a tálból kiborítva, az enyhén lisztezett gyúródeszkán dagasszuk át. Nyújtsuk ki 25 x 35 cm-es téglalappá. Kenjük meg a tésztát olvasztott vajjal.

5. A töltelékhez keverjük össze a fahéjat a barna cukorral, és szórjuk a tésztára, majd a ribizlit is adjuk hozzá.

6. A cukrot és a ribizlit is hengereljük sodrófával a tésztába, majd a hosszú oldalánál kezdve óvatosan tekerjük fel.

7. Éles késsel vágjuk 12 egyforma szeletre. A szeleteket vágott felükkel felfelé helyezzük a tepsibe. Takarjuk le tiszta konyharuhával, és meleg helyen kelesszük további 30-40 percig.

8. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozatra). Sütés előtt keverjük össze a tojásfehérjét és a tejet, majd kenjük meg a tészta tetejét.

9. Süssük a sütőben 12-15 percig, amíg aranybarna lesz, majd porcukorral megszórva, melegen kínáljuk.

Cukros csiga
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 89 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Cukros csiga
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
szólj hozzá, értékelj