Ír szódakenyér

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ír szódakenyér
Eljárások: formázás, gyúrás, sütés
Adag: 1 cipó (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg durva szemű zabpehely
másfél dkg szódabikarbóna
5 dl joghurt
vagy
5 dl író
1 evőkanál melasz
1 evőkanál méz
1 csipet
25 dkg liszt

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra, a gáztűzhelyet 6-os fokozaton) és terítsünk sütőpapírt egy tepsibe.

2. Egy tálban forgassuk össze az összes száraz hozzávalót. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, és öntsük ide a méz, a fekete melasz és író vagy joghurt keverékét.

3. A kezünkkel dolgozzuk össze, míg egy laza, nedves tésztát kapunk.

4. Lisztezett tenyérrel formáljunk a tésztából egy cipót, emeljük át a sütőpapírra, és vágjuk be a tetejét kereszt alakban.

5. Süssük a kenyeret 45 percig, amíg kongó hangot ad, amikor megkocogtatjuk az alját.

6. Emeljük át a cipót egy rácsra, terítsük le egy nedves konyharuhával, és hagyjuk hűlni. Szeleteljük, és jó minőségű vajjal kínáljuk.

Ír szódakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Ír szódakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
cikkek