Spenótos gnocchi paradicsomszósszal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg apróra vágott spenót
½ db citrom reszelt héja
15 dkg finomliszt
15 dkg reszelt parmezán sajt
2 nagyobb tojás
6 dkg vaj
50 dkg tehéntúró
vagy
50 dkg ricotta sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a paradicsomszószt. Kevergessük akacsony láng felett 5 percig. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

2. A gnocchihoz keverjük össze a ricottát (vagy a a túrót) és a főtt és leszűrt spenótot egy nagyobb tálban.

3. Adjuk hozzá a tojást, 12,5 dkg reszelt parmezánt és a liszt felét. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a citromhéjat.

4. Lisztezzük be alaposan a kezünket, és a tésztából gyúrjunk 5 centis gombócokat.

5. Főzzük a gnocchikat egy fazék forró sós vízben, míg feljönnek a felszínre, körülbelül 5 percig.

6. Szedjük ki őket egy szűrőkanállal és tegyük egy előmelegített tálba. Öntsük rájuk a vajas paradicsomszószt, és hintsük meg a a maradék parmezánnal. Forrón tálaljuk.

Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 76 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
ételfotó