Paradicsomos pacalleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos pacalleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db paradicsom
40 dkg pacal
40 dkg újburgonya
1 kiskanál őrölt koriander
1 kiskanál őrölt chilipaprika
5 szem bors
6 gerezd fokhagyma
10 dkg kolbász
ízlés szerint vörösbor
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint friss koriander
igény szerint olaj
igény szerint marhaalaplé

Elkészítés:

1. Abáljuk le a pacalt: 1 liter sós vízhez tegyünk néhány szem egész borsot, babérlevelet, fokhagymát, hagymát és sót. Melegítsük fel, és ebbe tegyük bele a kisebb darabokra vágott pacalt. Főzzük így legalább 90 percig ( a víz hőmérséklete mindvégig maradjon forráspont alatt),majd vegyük ki, szűrjük le.

2. Vágjuk csíkokra a pacalt, pirítsuk le 1 fej apróra vágott hagymán.

3. Öntsük fel a vörösborral, adjuk hozzá az apróra vágott paprikákat, a paradicsomot és a kolbászkarikákat (a legfinomabb, ha szürkemarhakolbászt használunk hozzá).

4. Fűszerezzük chilivel, korianderrel, babérlevéllel, fokhagymával, sóval és borssal. majd addig főzzük, amíg a pacal megpuhul.

5. Az utolsó 20 percben adjuk hozzá a karikára vágott újburgonyát és főzzük puhára.

Paradicsomos pacalleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Paradicsomos pacalleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
recept beküldése