Medvehagyma-leves

Bärlauschuppe

| Medvehagymaleves receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Medvehagyma-leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csíkokra vágott medvehagyma
5 dl tejszín
7 és fél dl marhahúsleves
4 dkg vaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a szétnyomott fokhagyma-gerezdeket felöntjük a kész húslevessel és 4 deci tejszínnel.

2. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és felcsíkozott medvehagymát.

3. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük és néhány percig főzzük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Medvehagyma-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 275 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécs - Ízek városa
Bécs - Ízek városa
(Holnap Kiadó, 2016)

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris... bővebben...
Medvehagyma-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécs - Ízek városa
Bécs - Ízek városa
(Holnap Kiadó, 2016)

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris... bővebben...
tippek, fortélyok