Padlizsánsaláta

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsánsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál szezámkrém
2 nagyobb padlizsán
½ csokor apróra vágott petrezselyem
1 db citrom leve és reszelt héja
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint szezámmag
ízlés szerint citrom
igény szerint piros húsú paprika
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A padlizsánt félbevágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.

2. A padlizsánt a vágott felével lefelé sütőlemezre tesszük, majd előmelegített, 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük.

3. A sült padlizsánt kockákra vágjuk, félretesszük.

4. A szezámkrémben (tahinikrémben) kikeverjük a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.

5. Összekeverjük a sült padlizsánnal, majd 20 percig állni hagyjuk.

6. A tálaláshoz egy tálat kibélelünk a salátalevelekkel. Közepére halmozzuk a padlizsánsalátát. Csíkokra vágott piros húsú paprikával, citromgerezdekkel díszítjük. Szezámaggal megszórva tálaljuk.

Padlizsánsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 74 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Padlizsánsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
facebook