Töltött padlizsán
Elkészítési idő:
105 perc
Munkaidő: 45 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
kevés kristálycukor
igény szerint olaj
Elkészítés:
1. Leszedjük a padlizsán szárát, 0,5 cm mély keresztet vágunk bele mindkét oldalán, majd olajban kissé megsütjük.
2. Egy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ráöntjük az átpasszírozott paradicsomot és az összes többi hozzávalót, majd 10 percig forraljuk.
3. A félbevágott padlizsánokat megtöltjük a hagymás paradicsommal, és tepsibe fektetjük.
4. A maradék levet a padlizsánokra öntjük, ha elfő, sütés közben olykor vízzel pótolhatjuk.
5. Közepes lángon, kb. 60 percig sütjük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Ha szeretjük, fél centi vastag fetasajt-szeleteket is süthetünk egy-egy padlizsán tetejére.