Töltött padlizsán

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött padlizsán
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg karikára vágott vöröshagyma
150 dkg paradicsom
150 dkg padlizsán
1 kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
6 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Leszedjük a padlizsán szárát, 0,5 cm mély keresztet vágunk bele mindkét oldalán, majd olajban kissé megsütjük.

2. Egy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ráöntjük az átpasszírozott paradicsomot és az összes többi hozzávalót, majd 10 percig forraljuk.

3. A félbevágott padlizsánokat megtöltjük a hagymás paradicsommal, és tepsibe fektetjük.

4. A maradék levet a padlizsánokra öntjük, ha elfő, sütés közben olykor vízzel pótolhatjuk.

5. Közepes lángon, kb. 60 percig sütjük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Ha szeretjük, fél centi vastag fetasajt-szeleteket is süthetünk egy-egy padlizsán tetejére.

Töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 287 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
vegetáriánus ételek