Spárgás párna



Elkészítés:
1. A felengedett leveles tésztát 4 egyenlő négyzetre vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán 12 cm-es oldalú négyzetté nyújtjuk.
2. A közepén késheggyel bejelölünk egy kisebb, 7 cm-es oldalú négyzetet és kissé bevágjuk. Ügyeljünk arra, nehogy átvágjuk a tésztát.
3. A tetejét felvert tojással megkenjük, és a tésztát áttesszük egy sütőlemezre. Előmelegített, 200 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük, amíg felemelkedik és enyhén megbarnul.
4. A sütőlemezt kivesszük a sütőből. A tészta közepét óvatosan kiemeljük. Félretesszük.
5. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és kockára vágjuk.
6. A feldarabolt zöldspárgát sós vízben megfőzzük. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát.
7. Hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombafejeket, 3 percig kevergetve pirítjuk. Zöldcitromlével, őrölt mustármaggal, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük.
8. Hozzáadjuk a burgonyát és a lecsöpögtetett spárgát is. A tésztaüregekbe kanalazzuk és befedjük a félretett tésztafedővel..