Töltött káposzta húsgombóccal



Elkészítés:
1. Aprítsunk fel 1 fej hagymát, és 1 evőkanál zsíradékon, közepes lángon fonnyasszuk 4-5 percig.
2. Adjuk a rizst a darálthúshoz, keverjük össze. Adjuk hozzá a fonnyasztott hagymát, a sót, borsot, pirospaprikát.
3. Egy tányérban lazán verjük fel a tojásokat. Adjuk a húshoz a zsemlemorzsával együtt. Keverjük össze a “tölteléket”.
4. Vágjuk apró csíkokra a szalonnát, és aprítsuk fel a másik fej hagymát.
5. A szalonna zsírját olvasszuk ki közepes-erős lángon 5-6 perc alatt. Adjuk hozzá a hagymát, és közepes lángon fonnyasszuk meg ezt is 4-5 perc alatt.
6. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és a savanyú káposzta harmadát, majd keverjük el.
7. Vizes kézzel készítünk húsgombócokat, és tegyük őket a lábasba. Minden réteg húsgombócra tegyünk egy kis káposztát, így nem fognak összeragadni.
8. Tegyük a tetejére a babérlevelet, a szegfűborsot, valamint a kisebb darabokra vágott kolbászt. Öntsük föl annyi vízzel, ami nagyjából ellepi.
9. Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 90 percig.
2020.11.19