Görög risonisaláta



Elkészítés:
1. A saláta készítéséhez főzzük a risonit (a rizsformájú tésztát) enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét, és szárítsuk meg egy konyharuhán.
2. Tegyük egy salátástálba. Keverjük össze az olajjal. Adjuk hozzá a feta sajtot, a kaliforniai paprikát, az olajbogyót, az újhagymát és a lecsöpögtetett kapribogyót, majd keverjük össze újra.
3. Az öntethez keverjük ki az olajat a citromlével, a borecettel, a fokhagymával, az oregánóval, a mustárral és a köménnyel. Ízesítsük sóval és borssal.
4. Óvatosan keverjük az öntetet a salátához, és szórjuk meg a tetejét a pirított fenyőmaggal.