Sonkába göngyölt szűzérme

Bocconcini di maiale al prosciutto

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkába göngyölt szűzérme
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet pármai sonka
2 gerezd fokhagyma
30 dkg zsenge salátalevél
1 ág rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint balzsamecet

Elkészítés:

1. A sonkáról vágjuk le a zsíros részeket. A szűzpecsenyét szeleteljük kb. 6 dekás darabokra, és mindegyiket csomagoljuk be-1-1 szelet sonkába (fogvájóval vagy hústűvel rögzítsük).

2. Forrósítsunk kevés olajat egy serpenyőben, futtassuk meg rajta a fokhagymát és a rozmaringot, majd tegyük bele a göngyölt húsokat.

3. Locsoljuk meg ízlés szerint (lehetőleg modenai) balzsamecettel, és süssük őket mindkét oldalukon kb. 5-5 percig. Figyeljünk arra, hogy kellőképpen átsüljenek.

4. Tálaljuk a sonkába göngyölt szűzérméket vegyes salátaágyon, sóval, frissen őrölt borssal meghintve, olívaolajjal és beforralt balzsamecettel meglocsolva.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sonkába göngyölt szűzérme
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 148 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Sonkába göngyölt szűzérme
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
bevásárlólista