Sonkába göngyölt szűzérme
Bocconcini di maiale al prosciutto



Elkészítés:
1. A sonkáról vágjuk le a zsíros részeket. A szűzpecsenyét szeleteljük kb. 6 dekás darabokra, és mindegyiket csomagoljuk be-1-1 szelet sonkába (fogvájóval vagy hústűvel rögzítsük).
2. Forrósítsunk kevés olajat egy serpenyőben, futtassuk meg rajta a fokhagymát és a rozmaringot, majd tegyük bele a göngyölt húsokat.
3. Locsoljuk meg ízlés szerint (lehetőleg modenai) balzsamecettel, és süssük őket mindkét oldalukon kb. 5-5 percig. Figyeljünk arra, hogy kellőképpen átsüljenek.
4. Tálaljuk a sonkába göngyölt szűzérméket vegyes salátaágyon, sóval, frissen őrölt borssal meghintve, olívaolajjal és beforralt balzsamecettel meglocsolva.