Lekváros kekszszelet



Elkészítés:
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.
2. Robotgéppel beledolgozzuk a puha vajat. Morzsalékos tésztát kell kapnunk.
3. Lisztezett deszkán összegyúrjuk a tésztát, majd kétfelé osztjuk és 20 cm hosszú hengerré formázzuk.
4. A hengereket szétlapítjuk úgy, hogy 5 cm széles téglalapokat kapjunk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit.
5. A tésztacsíkokat széles pengéjű késsel áttesszük a sütőlemezre, egymástól 15 cm távolságban. Egy teáskanál hátával 2 cm-es mélyedést nyomunk a tésztacsíkok közepébe.
6. A sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
7. A mélyedést megtöltjük a lekvárral, és szeletelt mandulával megszórjuk. Éles késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk.
5 napig eltartható.