Spagetti töltött kaliforniai paprikával



Elkészítés:
1. Pároljuk a kaliforniai paprikát enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig. Csöpögtessük le, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk le a tetejét és magozzuk ki.
2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük össze a tojást a tejjel, az elmorzsolt kenyérrel és a hagyma felével.
3. Ízesítsük sóval, borssal és zsályával. Adjuk hozzá a darált marhahúst és keverjük össze jól. Töltsük meg a kaliforniai paprikát a húsos keverékkel, és tegyük a paprikákat egy sütőedénybe.
4. Keverjük ki a paradicsomot a maradék hagymával, sóval, az oregánóval és a bazsalikommal egy közepes tálban. Locsoljuk a szószt a töltött paprikákra.
5. Süssük a töltött paprikákat 45-60 percig a sütőben, míg a töltelék megpuhul.
6. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le és keverjük hozzá az olajat.
7. Osszuk szét a tésztát tányérokra. Mindegyik adag tetejére tegyünk egy töltött paprikát egy kis szósszal. Tálaljuk melegen.