Mézes vesepecsenye

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézes vesepecsenye
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg konyhakész vesepecsenye
6 ág babérlevél
A pácléhez:
2 evőkanál méz
1 evőkanál zsályalevél
1 evőkanál tárkonylevél
1 evőkanál durvára tört fekete bors
3 ¾ dl vörösbor
4 evőkanál mustármag

Elkészítés:

1. A páclé elkészítéséhez tegyük a mustármagot és a bort egy tálba, és áztassuk 30 percig, majd adjuk hozzá a borsot, a tárkonyt, a zsályát és a mézet, és jól keverjük el.

2. Tegyük a húst egy lapos tálba, és öntsük rá a páclevet. Fedjük be, és időnként megforgatva pácoljuk legalább 60 percig.

3. Melegítsük elő a grillsütőt magas fokozatra. Csöpögtessük le a húst, és tegyük félre a páclevet.

4. Helyezzük a húst a grillrácsra, és gyakran megforgatva addig süssük, amíg minden oldala pirosra sül.

5. Vegyük ki a sütőből, és csökkentsük a lángot közepesre. Béleljünk ki egy grillrácsot babérlevelekkel, és fektessük rá a húst. Szűrjük le a páclevet, és a fűszeres mustármagokat szórjuk a húsra.

6. Öntsük a páclevet egy tepsibe. Tegyük a rácsot a tepsibe, fedjük be a grillt, és a húst időnként megforgatva süssük tovább 35-55 percig, amíg tetszés szerinti mértékben átsül.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Mézes vesepecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Mézes vesepecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
recept beküldése